Microsoftov testni program je uspeh

Primož Resman

15. okt 2014 ob 14:55:39

Microsftova izdaja tehničnega predogleda Windows 10 se je izkazala za uspešno, saj imajo kar milijon uporabnikov, ki sodelujejo v programu, katerega namen je izboljšanje prihajajočega operacijskega sistema. Izmed milijona uporabnikov so prejeli že 200.000 predlogov, kako izboljšati novo izdajo operacijskga sistema Windows za osebne računalnike, kjer so očitno na vrhu seznama možnosti, ki bi izklopile prikaz ikone za iskanje in menjavo namizij v orodni vrstici (ikoni se nahajata med gumbom štart in pripetimi aplikacijami). Izredno popularna zahteva je očitno še dodajanje možnosti za animiranje odpiranja menija štart.

Z veseljem so povedali še, da 64 % testnih uporabnikov testni operacijski sistem uporablja na fizičnih računalnikih, ne na virtualnih sistemih, kar nakazuje bolj dolgoročno, resno uporabo, ne le nekajminutno igranje v virtualnem sistemu, kjer uporabniki pogledajo nekaj novosti in nato nanje pozabijo. Kar 68 % vseh uporabnikov (vključno z virtualnimi sistemi) očitno dnevno zažene 7, 25 % pa prek 26 aplikacij na dan, kar le še potrjuje, da nekateri izredno zgodnjo izdajo Windows 10 uporabljajo dnevno, na svojih bolj ali manj primarnih sistemih.

Windows 10 bo prinesel tudi nekaj sprememb na področju nadgradenj in popravkov operacijskih sistemov Windows, ki bodo lahko bistveno hitrejši in bolj obsežni kot v preteklosti. To se bo jasno testiralo v trenutni izdaji tehničnega predogleda, kjer naj bi prva nova izdaja postala na voljo že v kratkem.