DynDNS ne bo več zastonj

Matej Huš

9. apr 2014 ob 14:43:13

Dyn, ki ponuja eno izmed najbolj popularnih storitev za dinamični DNS, ukinja brezplačno verzijo svojih storitev. Kot so zapisali na svojem blogu, od 7. maja letos brezplačna storitev ne bo več na voljo, zato uporabnike pozivajo k nadgradnji na plačljive. V objavi, ki jo je zelo očitno prebral in temeljito popravil njihov oddelek za odnose z javnostmi, so zapisali, da želijo s tem prispevati k čistemu DNS-omrežju, saj se brezplačna infrastruktura sčasoma izrodi, kar vodi do zlorab. Dodajajo, da se bodo odslej laže in bolj posvetili uporabnikom, ki za storitev plačajo in da bodo dobili boljšo podporo in storitev.

V odgovorih na najpogostejša vprašanja pojasnjujejo, da bodo računi na DynDNS Free ostali aktivni do 7. maja. Po tem datumu bodo morali uporabniki kupiti nadgradnjo na Remote Access (DynDNS Pro), sicer storive ne bodo mogli več uporabljati. Bodo pa vsem svojim uporabnikom brezplačne verzije prvikrat ponudili popust pri nakupu plačljive verzije.

Seveda lahko vsakdo prestopi k drugim brezplačnim ponudnikom dinamičnega DNS, med katerimi sta zelo znana Afraid in NoIP, obstaja pa še cela vrsta drugih. Je pa imel Dyn to prednost, da je bil integriran v številne usmerjevalnike in ga je bilo zato zelo enostavno uporabljati.