Google ukinja manj popularne storitve

Matej Huš

3. sep 2011 ob 19:41:28

Google se je jeseni lotil spomladanskega čiščenja svojih izdelkov in storitev, so zapisali na svojem Blogu. To pomeni, da bodo v naslednjih mesecih prenehali razvijati in podpirati deset storitev. Na ta način želijo preprečiti tratenje energije za manj pomembne projekte, saj bodo vsi, ki so delali na ukinjeni projektih, presedlali na druge, pomembnejše projekte.

Ukinili bodo Aardvark (pridobljen z lanskoletnim prevzemom istoimenskega podjetja), Desktop (davnega leta 2004 predstavljen nov način iskanja po lokalnih diskih v Windows XP), Fast Flip (revolucionarno predstavljen leta 2009 kot nov način prebiranja revij in časnikov), Google Maps API for Flash, Google Pack, Google Web Security (nastal iz leta 2007 prevzetega Postinija), Image Labeler (za označevanje slik za lažje delo Googlovih pajkov), Notebook, Sidewiki in Subscribed Links.

S tem se nadaljuje čiščenje manj poznanih in uporabljenih storitev, ki se je intenzivno začelo po Pageovem prevzemu vodilne funkcije v Googlu. Maja so ukinili vrsto API-jev, junija so se poslovili od Google Healtha in PowerMetra, medtem ko je Photovine deloval zgolj teden dni.