Bo Galaxy S5 predstavljen v Barceloni?

Primož Resman

5. feb 2014 ob 22:52:34

Med 24. in 27. februarjem bo v Barceloni potekal Mobile World Congress, ki ga proizvajalci mobilnih telefonov pogosto izkoristijo za prikaz novosti. Med njimi tokrat zna biti tudi Samsung, ki za prvi večer pripravlja prireditev Unpacked5. Povabilo je, razen imena, kraja in časa precej skopo, pove le, da gre za 1. epizodo prireditev Unpacked v letu 2014. A daleč najbolj v oči bode petica v imenu, ki jo še podpihujejo neuradna poročila iz industrije.

Ta namreč govorijo, da bomo na prireditvi videli novega paradnega konja, mobilni telefon Galaxy S5. Ugibanja o lastnostih novinca že divjajo po spletu, med katerimi je vključitev skenerja šarenice, uporaba zaslona z ločljivostjo 2560 x 1440 pik, predvsem pa se upa, da bo Samsung nekoliko ceneno plastiko zamenjal s katerim izmed bolj kakovostnih materialov. Eden izmed vodij mobilne divizije je prejšnji mesec v intervjuju z Bloombergom povedal, da se zavedajo majhnih razlik med dizajnoma Galaxy S3 in S4, zaradi česar je bil odziv javnosti na slednjega nekoliko mlačen. To naj bi spremenili z Galaxy S5, pri katerem se bodo osredotočili na zaslon ter občutek pokrova, čeprav tukaj ni povsem jasno, če gre za zadnji pokrov, ki morda ne bo več plastičen, ali pa na še eno obliko pametnega pokrivala zaslona.

Nedavno poročilo v New York Times sicer pravi, da Galaxy S5 ne bo vseboval niti skenerja šarenice, niti zaslona z ločljivostjo 2560 x 1440 pik, a naj bi bil industrijski dizajn spremenjen, kar da težo napovedim o uporabi boljših materialov. Za razliko od slabo sprejete predstavitve Galaxy S4 bo tokratna predstavitev bolj običajna, saj ne bo vsebovala elementov predstave z Broadwaya. Več bomo izvedeli že čez manj kot tri tedne, a je glede na pobegle slike že mogoče sklepati, da bo zasnova grafičnega vmesnika morda malce bolj umirjena. Opaziti je bilo namreč slike posodobljenih aplikacij S Health in S Voice.