HTC-jev One X bo dobil Android 4.2

Primož Resman

22. avg 2013 ob 18:23:22

HTC zadnje čase ni na pretirano dobrem glasu, ko govorimo o posodobitvah njihovih telefonov na najbolj svežo verzijo Androida. Nedolgo nazaj so objavili, da lanskoletni One S, relativno drag in zmogljiv mobilnik, ne bo dobil nadgradnje prek Androida 4.1. Zdaj poskušajo ta priokus nekoliko popraviti, saj so odklenjene izdaje evropskih One X začele dobivati nadgradnjo na Android 4.2.

Res je, da ne gre za najnovejšo različico, a Androida 4.3 ni še na nobenem HTC-jevem mobilniku. Android 4.2 je One X sicer deloma že prejel, če govorimo o nekoliko izboljšani različici One X+ na azijskih trgih (evropska izdaja podobno nadgradnjo še čaka). V tej procesorska jedra Tegre 3 tečejo z 1,7 GHz namesto 1,5 GHz. Podobne nadgradnje, ki poleg Androida 4.2 vsebuje še Sense 5 (poznamo ga s HTC One), so tako za zdaj deležni nekateri lastniki odklenjenih običajnih One X-ov na Danskem in Slovaškem. Pričakuje se, da se bo nadgradnja razširila po celi Evropi, a to bo pokazal čas. Povejte, če ste bili nadgradnje že deležni.

Sicer pa so pri HTC-ju obljubili, da bodo svoje naprave v nekaterih primerih poskušali čim prej nadgraditi na Android 4.3. Nekatere izdaje One, ki še niso prejel nadgradnje na 4.2.2 (ameriške izdaje, vključno z različico, namenjeno razvijalcem), bodo le-to preskočile in bodo nadgrajene neposredno na 4.3. To bi se lahko zgodilo že do konca septembra, kar je za svet Androida izredno hitro.