PlayStation 4 v EU pride 29. novembra

Matej Huš

21. avg 2013 ob 14:06:24

O novi Sonyjevi konzoli PlayStation 4, ki bo predstavljala hudo konkurenco prihajajočemu Microsoftovemu Xbox One, smo napisali že precej. Tehnične specifikacije so znane praktično v celoti, Sony pa se je tudi že pohvalil z dobrimi številkami iz prednaročil. Predprodali naj bi že milijon enot. Sedaj smo dobili še zadnji pomemben podatek - konzola izide 15. novembra in bo naprej naprodaj v ZDA, medtem ko na Staro celino in v Južno Ameriko pride 29. novembra.

Že nekaj časa so poznane tudi cene. Za PS4 boste odšteli 400 evrov, medtem ko bo v ZDA stal 400 dolarjev (in prometni davek). PS4 bo sprva na voljo v 32 državah, med katerimi za zdaj ni videti Slovenije, so pa Avstrija, Italija in Nemčije, če si ga boste resnično želeli. Zanimivo je, da podatka o začetku prodaje na domačem trgu, torej na Japonskem, Sony še ni razkril. S tem bo Microsoftu zadal kar hud glavobol, saj bo Xbox One stal 100 dolarjev ali evrov več, hkrati pa bo na voljo le v 13 državah (za začetek). V osmih evropskih državah pa bo Xbox One zamudil in bo naprodaj šele prihodnje leto.

Za PS4 bodo do konca letošnjega leta na voljo naslednje igre: Assassin’s Creed IV Black Flag, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, #DRIVECLUB, FIFA 14, Just Dance 2014, Killzone: Shadow Fall, Knack, LEGO Marvel Superheroes, Madden 25, NBA 2K14, NBA Live, Need For Speed: Rivals, Skylanders Swap Force in Watch Dogs. Sony se tudi dogovarja, da bodo kupci iger za PS3 imeli na voljo zelo znižano ceno za nadgradnjo PS4. Podoben režim obstaja za Xbox 360 pri Amazonu, kjer bo mogoče iste igre nadgraditi na Xbox One za 10 dolarjev po naslovu.