Google napoveduje novost z Androidom

Primož Resman

19. okt 2012 ob 08:28:13

Le dva dneva je trajalo od Applove najave njihove prireditve, da je svojo najavil še Google. Njihova z Androidom povezana prireditev bo potekala 29. oktobra (na isti dan, kot uradna splavitev Windows 8) v New Yorku ob 10. uri po lokalnem času (ob 16. uri po slovenskem času, kar bo naredilo spremljanje prireditve v živo enostavno). Povabilo so opremili z grafiko, ki spominja na izgled storitve Google Now, ter mu dodalo sporočilo The playground is open oz. Igrišče je odprto. Ugibanj, kaj namerava Google predstaviti, je seveda obilo.

Že poleti so pri Wall Street Journal napovedali, da bomo do konca leta ugledali kar tri nove mobilne telefone iz družine Nexus. Napovedali so, da bosta po enega prispevala LG in Sony, medtem ko naj bi bil tretji delo HTC-ja oz. Samsunga. Skorajda potrjeno je, da bo LG-jev izdelek poznan kot Nexus 4, strojno pa naj bi bil na las podoben LG-jevemu Optimus G (štirijedrni Qualcomm S4, 2 GB pomnilnika, 4,7-palčni LCD zaslon s 1280 x 786 pikami ločljivosti). Na spletu je bilo nedavno mogoče opaziti še domnevne slike Sonyjeve različice Nexusa, ki naj bi bila poznana kot Nexus X.

A to ni vse, saj so dokazi, da prihaja 32-gigabajtni Nexus 7 (za enako ceno, kot jo ima zdaj 16-gigabajtni model, morda tudi v beli različici), vedno trdnejši. Tudi ta bi lahko uradno predstavitev doživel na prireditvi, zanemariti pa ne smemo še nekaterih napovedi, da bi skupaj s poplavo mobilnih telefonov Nexus Google lahko predstavil še novejšo različico Androida, 4.2 oz. Key Lime Pie.