Sharp pričel s proizvodnjo 5'' zaslonov za mobilce

Mandi

2. okt 2012 ob 06:51:58

Zgleda, da več kot 4" vendarle ni preveč za mobilne telefone, oz. na to veliko stavi japonski Sharp, ki je prejšnji teden pričel s serijsko proizvodnjo 5" 1080p zaslona. Z "novim dizajnom pikslov" bo pikselna gostota kar 448ppi, opazno več od Applove "retine" (326ppi, 1136x640, 4" na iPhonu 5, tudi Sharpov izdelek) ali Samsungovega Super AMOLED HD (306ppi, 1280x720, 4.8") zaslona na Galaxy SIII.

Zaslon mislijo pokazati še ta teden na japonskem tehnološkem sejmu CEATEC, prvi izdelek z zaslonom pa bo po vseh verjetnosti HTC-jev križanec med telefonom in tablico (phablet, kot jim pravijo), Oppo Finder 5. Nekaj se tudi že šušlja o Huaweiju, ter morda celo Googlovi Motoroli Mobility.

Sharp se, podobno kot tajvanski HTC, sooča z znatnim upadom prihodkov, pri čemer rešitev vidijo prav v zaslonih. Pogodba z Applom za dobavo zaslonov za iPhone 5 naj bi jim izjemno veliko pomenila (prejšnje iPhone je opremil LG, medtem ko zaslon za iPad še vedno izdeluje Samsung), veliko pa stavijo tudi na televizorje, kjer so nedavno predstavili 90'' LCD model, tudi trenutno največji LCD TV na trgu. Najbrž je nekoliko ironično, da ima ta velikan povsem isto resolucijo kot sveže predstavljeni malček.