Western Digital bo dobil novega šefa

Matej Huš

10. sep 2012 ob 21:17:27

Diskovni gigant Western Digital, ki obvladuje približno polovico trga trdih diskov, bo dobil novega šefa, so sporočili iz uprave družbe. Dosedanji izvršni direktor John Coyne se bo s koncem leta upokojil, tako da ga bo 2. januarja nasledil Steve Milligan. Bistvenih novosti vsaj v kratkem ni pričakovati, saj je Milligan dobro seznanjen s podjetjem, v katerem trenutno opravlja funkcijo predsednika.

Milliganova karierna pot je zanimiva, saj je bil že v letih 2004-2007 finančni direktor v Western Digitalu. Diplomiral je iz računovodstva na Ohio State University, nato pa je delal v Dellu in Price Waterhousu. Western Digitalu se je pridružil leta 2002 kot finančni podpredsednik, nato pa je napredoval na mesto finančnega direktorja. Kasneje je odšel h konkurenci, in sicer je bil v letih 2007-2009 pri Hitachiju finančni direktor, nato v istem podjetju predsednik in naposled še izvršni direktor. Ko je Western Digital prevzel Hitachi, se je Milligan spet znašel v starem podjetju na položaju predsednika.

Trgi niso pokazali posebnih mnenj o novici, saj je delnica Western Digitala ostala približno tam, kjer je bila v petek. V letošnjem letu je sicer pridobila že tretjino vrednosti, saj se je podjetje več kot odlično pobralo po lanskih poplavah in zabeležilo celo konkreten dobiček.