Uporabniki Windows Phone 7 s svojimi telefoni najbolj zadovoljni

darkolord

29. mar 2012 ob 21:04:47

Po anketi, ki jo je opravila priljubljena računalniška revija PCMag, je zadovoljstvo uporabnikov mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Microsoft Windows Phone 7 na enakem nivoju kot uporabnikov Applovega iOS, kar je občutno pred ostalimi konkurenti.

Skupno oceno si WP7 in iOS delita (8.7 na lestvici od 0 od 10), je pa WP7 višje ocene uporabnikov za zanesljivost, tekstovno sporočanje, spletno brskanje in igre, medtem ko je iOS prejel višje ocene za kakovost in razširjenosti aplikacij ter glasbeni predvajalnik. Uporabnik Androida so operacijskemu sistemu podelili skupno oceno 7.9; najvišjo oceno so podelili razširjenosti aplikacij, precej bolj nezadovoljni pa so s funkcijo glasbenega predvajalnika in igranja iger.

Zadnje novice kažejo na to, da Microsoft s svojim mobilnim operacijskim sistemom stopa v pravo smer. Kljub poznemu prihodu na trg in nekoliko zadržanem sprejemu ob izdaji prve različice, so po izdaji večjega paketa popravkov Mango pokazali, da se lahko postavijo ob bok najmočnejšim tekmecem. Kot prednosti uporabniki navajajo predvsem enostaven in drugačen (love it or hate it) vmesnik ter tekoče delovanje (kljub šibkejši strojni opremi v primerjavi s konkurenco), razvijalci pa enostavnost razvoja z obstoječimi - kot se uporabljajo za razvoj namiznih in spletnih aplikacij - tehnologijami.

Veliko zaslug za uspeh ima nedvomno tudi Nokia s telefonoma Lumia 710 in Lumia 800 (prodaja slednje je v Združenem kraljestvu nedavno presegla prodajo Symbian telefonov), za katera računa, da bosta skupaj s prihajajočo Lumio 900 rešilna bilka podjetja, ki je, medtem ko so ga tekmeci - predvsem Android in iOS - prehitevali, zaspalo na lovorikah.