Samsung potrdil: ICS-a za Galaxy S / Galaxy Tab ne bo

Mandi

25. dec 2011 ob 09:50:00

Samsung je sinoči na svojem blogu objavil precej žalostno novico, da za telefon Samsung Galaxy S (prvi) in prav tako prvi Galaxy Tab 7.0 ne bo izdal nadgradnje na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Razlog naj bi bil v prešibkih strojnih specifikacijah - 1GHz enojedrni Hummungbird in 512MB RAMA naj ne bi zadostovala za poganjanje ICS-a - morda vanilla različice še, sigurno pa ne njihove izboljšane različice z TouchWiz izboljšavami, aplikacijami za video klice in mobilno TV in ostalim operaterskimi crapware-om izboljšavami.

Slednje so navedli kot ključno razliko med Nexus S, ki ima zelo podobno strojno opremo in pravkar (počasi) dobiva nadgradnjo, ter njihovim telefonom.

Galaxy S je bil izredno uspešen - prodal naj bi se v več kot 10 mio izvodih. Spričo takega uspeha je šel hudo v nos Applu, ki je Korejce odkrito obtožil kopiranja in jim želel prepovedati prodajo na več ključnih trgih. Morda se Samsungu preprosto ne ljubi več ukvarjati s tem telefonom, zahtevami operaterjev in vsem podobnim, pač na škodo uporabnikov. Tem bo še vedno ostal neuradni CyanogenMod (ki je že na voljo za omenjenega sorodnika Nexus S), a to samo še potrduje, da Google z ICS-om niti pod razno ni rešil hudega problema fragmentacije Android različic.