Razvijalci Cyanogenmoda so ustanovili podjetje in napovedali lažji namestitveni postopek

Rias Gremory

19. sep 2013 ob 14:11:56

Cyanogenmod je odprtokodna distribucija strojne programske opreme za pametne telefone in tablice, ki temelji na Androidu. Projekt je zaslovel predvsem z dodatnimi funkcijami, ki niso privzeto prisotne: deljenje mrežne povezave, boljše upravljanje dovoljenj programov, varnostne okrepitve in hitrejše delovanje okolja.

Včeraj pa se je projekt profesionaliziral (potihem se je že 17. aprila 2013) s podporo 7 milijonov dolarjev, ki sta jih primaknili podjetji Benchmark Capital in Redpoint Ventures. Nekaterim pa se zaradi tega že poraja vprašanje kako bo s pridobivanjem financ v prihodnosti. Zdaj lahko pričakujemo še več podpore in rednih posodobitev ter podprtih naprav (podprtih je že okoli 200 različnih naprav). Prav tako pa se bodo razvijalci zavzeli za večjo razširjenost Cyanogenmoda s prihajajočim namestitvenim programom, ki bo olajšal nameščanje na različnih napravah. Ekipa pravi, da bomo uzrli namestitveni program v nekaj tednih.

Preberete si lahko tudi odgovore na vprašanja, ki so jih postavljali uporabniki Reddit-a (IAmA): We are Steve (cyanogen) Kondik and Koushik (koush) Dutta of the CyanogenMod Project. Ask Us (Almost) Anything!

Več si lahko preberete na uradnem blogu: A New Chapter