Težave z baterijo v iPhone 4S

Mandi

30. okt 2011 ob 20:07:15

4S je v Sloveniji že na voljo od minulega petka (Si.Mobil priporoča nakup za 1€ in 48€ mesečne naročnine), kar je super za navdušence, ostali pa bodo z nakupom verjetno želeli še malo počakati. Kot namreč poročajo številni uporabniki, ima novi iPhone resne težave s porabo energije, in sicer lahko povsem polno baterijo v celoti izprazni že čez noč, med ležanjem na nočni omarici.

Glavni osumljenec v danem trenutku je napaka v iOS5, ki naj bi prožila izredno pogosto lociranje telefona tudi takrat, ko za to ni nobene potrebe. 4S lokacijo dobi s kombinacijo poizvedbe o prisotnih Wi-Fi, baznih postajah in GPS modulu, kar vse znatno obremeni baterijo, zato se v normalnih pogojih uporablja le ob potrebi. Nekateri uporabniki, ne vsi, poročajo, da se da problem znatno omiliti z izklopom samodejnega preklapljanja med časovnimi conami, natančno pa se seveda ne ve, ker je za potrditev po naravi stvari treba po več dni. Apple še ni izdal uradnega komentarja, so pa njihovi inženirji začeli kontaktirati posamezne ameriške uporabnike in jih poprosili za namestitev nadzornega programa, ki bi v Cupertino poslal čimveč natančnih statistik o porabi energije. To bi potem lahko vodilo do popravka za iOS5, če je napaka seveda zgolj programske narave.

Morda ni. Zanimivo pri iPhone 4S je namreč, da na njegovi predstavitvi niso posebej poudarili (pohvalili) časa v pripravljenosti. Kot se izkaže, je tega zgolj 200 ur, kar je znatno manj od iPhone 4 (300 ur) ali celo prvega iPhona iz leta 2007 (250 ur). Upajmo, da bo Apple to uspel še izboljšati, sicer se zna telefona oprijeti precej negativna stigma v stilu zgodbe o antennagate, ki je pestila štirko.

Koliko ur pripravljenosti pa zdrži vaš mobilnik?