Nov Nexus Prime prestavljen

Matej Huš

10. okt 2011 ob 11:13:19

Ta teden bi morala Samsung in Google na CTIA predstaviti težko pričakovani nov androidni telefon, Galaxy Nexus oziroma po novem Nexus Prime. Samsung je objavil, da se to ne bo zgodilo. Izdelki se v računalništvu mnogokrat zamikajo, ker še niso dokončani ali razhroščeni, a to pot je za zamik kriv nekdo drug. Razlog je Steve Jobs.

V Samsungu so mnenja, da tako hitro po smrti Applovega očeta ni primeren čas za predstavitev novega telefona. Kdaj točno bo novi pametni telefon, ki je ena izmed najbolje varovanih skrivnosti, saj o njem v javnost pricurljalo zelo malo informacij, predstavljen, Samsung še ne ve. Trenutno se o specifikacijah predvideva, da vključujejo procesor z 1,2 GHz, 1 GB pomnilnika, kapaciteto 32 GB in kamero s petimi megapiksli.

Vprašanje je, ali Samsung dobro ve, kaj počne. Apple pri izidu iPhona 4S ni imel pomislekov in čeprav prednaročila sprejemajo šele od petka, so prodali že vso trenutno zalogo, še preden je sploh fizično prišel na prodajne police. Nexus Prime pa je neposredni konkurent, ki se obotavlja.