Samsung pripravlja veliko, ukrivljeno novost

Primož Resman

6. okt 2011 ob 23:37:03

Čeprav še ni potrjeno, je najbolj verjetno ime tretjega člana družine Nexus Nexus Prime. Nekaj malega podatkov o prihajajoči Samsungovi napravi smo že ujeli, mnogi pa predvidevajo, da gre prav za Nexus Prime. Če povežemo vse napovedi, se te precej lepo poklopijo. Nedavno smo tako slišali poročila o napravi z Androidom, ki bo uporabljala zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 pik, katere izdelovalec naj bi bil prav Samsung. Govorilo se je o diagonali okrog 4,5 palcev, kar se sklada s tokratno napovedjo. Samsung je namreč objavil videoposnetek, kjer poudarjajo prednosti združevanja dveh stvari, npr. mleka in piškotkov, kave in časopisa, reklamo pa so zaključili z logotipoma Samsunga in Googla.

Od tod razlog za povezovanje Samsunga z naslednjo napravo Nexus, še pred objavo logotipov pa so pokazali neznano napravo iz profila. Pripisali so, da prihaja nekaj velikega, z velikim poudarkom na besedi veliko. Iz profila sicer vidimo, da gre za ukrivljeno napravo, kar smo že videli pri Nexus S. Ta je sicer imel raven ekran z ukrivljenim steklom čezenj, tokrat pa bi ukrivljenost znala biti prevelika, da bi Samsung lahko uporabil raven panel za prikaz slike. Na strani vidimo še za Samsung značilno postavitev gumba za vklop in tri kontaktne točke, najverjetneje namenjene povezovanju s polnilno oz. medijsko postajo.

Druge pričakovane lastnosti mobilnika so uporaba dvojedrnega Samsungovega procesorja z delovno frekvenco okrog 1,5 GHz ter seveda premierna uporaba Androida s kodnim imenom Ice Cream Sandwich. Vse podrobnosti bomo izvedeli že čez teden dni, saj je videoposnetek pravzaprav reklama za Samsungovo predstavitev, ki se bo 11. oktobra v sklopu sejma CTIA dogajala v San Diegu.