Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Klemen Robnik

12. sep 2011 ob 14:26:19

torek, 13.9.2011 ob 18h - Django Meet
Po dolgem poletju se bomo ponovno srečali z Djangom. Na tokratnem srečanju bodo svoje izkušnje ter rešitve težav z Djangom predstavili trije domači predavatelji (Gašper Fele Žorž, David Klasinc in Jure Vrščaj) ter hrvaški gost (Senko Rašić).


sreda, 14.9. ob 19h - Spletne urice - Silicjeva izkušnja
Kaj se dogaja v Silicijevi dolini na področju uporabniške izkušnje (UX) bo na prvem letošnjem predavanju predstavil Mitja Mavsar iz D-Labs. Avgusta se je s kolegom Danijelom Kurinčičem podal na konferenco UX Week, kjer sta prisluhnila, kako izkušnjo ustvarjajo pri večjih organizacijah in podjetjih kot so Google, Facebook, Mozilla, Microsoft ...

petek, 16.9. ob 19h - Pipini odprti termini - Security in landline and wireless telephony
Čeprav začnemo sezono POT šele po prvem oktobru, bomo v tokrat izjemoma v petek zvečer gostili tujega predavatelja (Iosif I. Androulidakis) iz Grčije, ki bo predstavil varnostne probleme fiksne in mobilne telefonije. Predavanje bo v angleškem jeziku.
Dr. Androulidakis se osredotoča predvsem na varnost hišnih central (PBX), mobilne telefonije in embedded sistemov, deluje kot predstojnik oddelka za telefonijo na grški univerzi Ioannina in s svojimi izkušnjami zalaga različne državne inštitucije. Skozi predavanje bo prikazal načine vdorov v telefonsko infrastrukturo, kje naj preiskovalci iščejo forenzične podatke, kako se lotiti analize in še več.