Omrežja, Stanford in Silicijeva dolina

Andraz Tori

12. dec 2012 ob 14:07:45

Vedno več slovencev je uspešnih v svetu. Eden izmed njih je tudi dr. Jure Leskovec, profesor računalništva na prestižni univerzi Stanford. Da bi se od njega kaj naučili smo ga povabili, da o svojih izkušnjah z analizo velikih omrežij, Stanfordom in Silicijevo dolino predava tudi doma.

V torek 18. decembra ob 18.00 bo predaval na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v okviru serije predavanj "Do kolen v blatu", kjer se gradi mostove med akademskim svetom in industrijo.

Takole je napovedal svoje predavanje: Praktično vse, kar ljudje danes počnemo, pusti za seboj svoj digitalni pečat tudi na internetu. Avtomatska analiza in izkopavanje znanja iz ogromnih količin internetnih podatkov ponujata nove priložnosti tako v znanost kot tudi industriji. V predavanju bom orisal naše raziskave velikih socialnih omrežij kot tudi industrijske aplikacije, ki jih izdelujemo v sodelovanju s podjetji kot sta Facebook in Twitter. Na koncu se bom tudi dotaknil trenutnih trendov v Silicijevi dolini ter načinov, kako Stanford sodeluje z industrijo.

Več informacij in prijave na spletni strani Do kolen v blatu. Število mest je omejeno.