Samsung umaknil Galaxy Tab 7.7 s sejma IFA

Matej Huš

5. sep 2011 ob 18:20:25

V četrtek je Samsung v Berlinu na sejmu IFA predstavil novi tablični računalnik Galaxy Tab 7.7, v petek in soboto je bil še razstavljen na stojnicah, nato pa je skrivnostno izginil. Kdor bi se danes sprehodil po Berlinu, ne bi nikoli ugotovil, da je Samsung izdelal tablični računalnik.

Na istih mestih so razstavljeni primerki Samsung Wave 3, napisi Galaxy Tab so odstranjeni. Seveda takoj pomislimo, da je to posledica odločitve düsseldorfskega sodišča, da se Galaxy Tab 10.1 ne sme prodajati, reklamirati ali uvažati v Nemčijo. Samsung uradno povezave ni potrdil. Namesto tega so dejali, da so se odločili, da ni smiselno reklamirati izdelka, ki ga v Nemčiji še ne prodajajo (res je bil Galaxy Tab 7.7 opremljen z nalepko Ni naprodaj v Nemčiji). Namesto tega se bodo bolj posvetili Galaxy Notu, so dejali.

Razlaga je nekoliko prisiljena, saj so bili na sejmu predstavljeni številni izdelki, ki v Nemčiji še nekaj časa ne bodo naprodaj. Medtem pa se je južnokorejska stran dokopala do informacij, da naj bi v petek düsseldorfsko sodišče razširili prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 tudi na manjši model 7.7. To se zdi verjetnejši razlog za nenadno odstranitev izdelka s stojnic. Več bo znano 9. septembra, ko se na sodišču primer nadaljuje.