Facebook po štirih mesecih ukinja storitev Deals

Mandi

27. avg 2011 ob 09:14:08

Facebook je svojo kopijo GroupOna, LivingSocial in ostalih 32 tisoč strani za skupinsko nakupovanje s popusti napovedal letos februarja; nakar jo zdaj, po le štirih mesecih delovanja, ukinja. Bojda ni bilo pretiranega zanimanja uporabnikov, po prvih ocenah zato, ker je bila storitev praktično čista kopija obstoječih spletnih strani in zato ni bila organsko integrirana v Facebook. Tudi plačevanje z interno valuto Facebook Credits je ostalo prezrto, ker naj bi jo potrošniki asociirali predvsem z mikronakupi virtualnih dobrin v kateri od popularnih Facebook iger.

Facebook je vse skupaj pospremil s skopo izjavo, da intenzivna testiranja v zadnjih mesecih niso prinesla pričakovanih rezultatov ter da bodo še naprej raziskovali nove možnosti na tem področju. Še prej ta teden so na podoben način izklopili check-in v Facebook Places preko mobilnih naprav, zamenjati pa jo mislijo z že izredno popularnim tagganjem lokacije na slikcah, objavah in drugod.

Te tedne je bilo tako odpovedanih kar nekaj izdelkov - HP je na veliko olajšanje investitorjev prenehal s prodajo WebOS mobilnikov in tablic, Apple je ukinil izposojo epizod TV serij v dobro zdaj že kar poceni nakupov čez iTunes (seveda za tiste države, kjer se to da), Google pa je zaprl še lani zelo vročega razvijalca socialnih iger Slide (kupili so ga za 200 mio).