MySpace prodan za 16-krat manj kakor leta 2005

Matej Huš

30. jun 2011 ob 11:27:11

News Corp je končno uspel prodati socialno spletno stran MySpace, ki je svoj čas predstavljala prvo in najpomembnejšo socialno storitev na internetu, kasneje pa jo je konkurenca povsem povozila. O težavah z izgubo (tako finančno kot tudi števila uporabnikov) in prisilnih odpuščanjih smo večkrat poročali, nazadnje predvčerajšnjim. Novi lastnik MySpacea je postal Specific Media, News Corp pa bo obdržal med 5- in 10-odstotni delež.

Uradno se o vsoti ne govori, viri blizu podjetij pa omenjajo številko 35 milijonov dolarjev. Leta 2005 je News Corp kupila MySpace za vrtoglavih 580 milijonov dolarjev, a iz njega ni uspela iztržiti pozitivnega rezultata. Videli bomo, kako bo 16-krat nižjo nakupno ceno upravičil Specific Media in kakšne načrte imajo s stranjo.

Izvršni direktor Tim Vanderhook je povedal, da bodo odpustili še polovico od preostalih 400 zaposlenih. Preživeli bodo prešli v nov oddelek Specific Media, ki bo skrbel za MySpace. Dodal je, da "obstoji veliko sinergijskih učinkov med MySpaceom in njihovim podjetjem, saj se oboji osredotočajo na izboljšavo uporabniške izkušnje pri uporabi digitalnih medijev." Združili bodo platformi in s tem izvedli novo generacijo digitalnih inovacij, karkoli si že pod tem predstavljajo.