Toyota se je uklonila Applu

Matej Huš

10. apr 2011 ob 08:42:34

Toyota je nedavno predstavila prilagojeno temo za telefone iPhone, ki je bila narejena v smislu nove Toyote Scion tc 2011. Dobiti jo je bilo moč v sivi spletni trgovini Cydia, kar pa Applu ni bilo všeč.

Reklamno kampanjo je pripravljalo podjetje Velti, ki ga je Toyota najela za promocijo nove toyote. Ti so sodelovali s podjetjem ModMyi.com, saj so v Veltiju videli povezavo med uporabniki razklenjenih (jailbreak) iphonov in kupci prilagojenih znamk avtomobilov. Tema Scion tC je bila izdana februarja, hkrati pa so jo marca začeli še oglaševati.

Applu to ni bilo všeč, zato so stopili v stik s Toyoto in izrazili željo, da bi temo in reklame umaknili. Toyota se je pritisku uklonila in v po besedah tiskovnega predstavnika vsled "vzdrževanja dobrih odnosov z Applom" temo in reklame umaknila. Applovi motivi uradno niso znani, je pa zelo logično, da želijo velika podjetja prepričati v uporabo uradnih kanalov za distribucijo opreme za iOS (Applova reklamna platforma iAd in spletna trgovina App Store) namesto sivih (Cydia).