3DS se na Japonskem prodaja slabše od PSP-ja

Primož Resman

9. apr 2011 ob 07:51:18

Nintendova prenosna konzola 3DS naj bi bila prava mala revolucija na tem področju, a očitno vse ni tako rožnato, kot bi pričakovali mnogi. Pričakovali bi, da bo novo generacijo konzole pospremil veliki nakupovalni bum, ki pa se je očitno že nekoliko ohladil. Na Japonskem 26. februarja predstavljena konzola je bila namreč v tednu med 26. marcem in 3. aprilom prodana v vsega 42.979 primerkih. To številko lahko postavimo v kontekst, če jo primerjamo s prodajnimi rezultati PlayStation Portable.

Sonyju je v istem tednu namreč uspel prodati kar 58.075 primerkov svoje ročne konzole, ki je predstavitev na Japonskem doživela daljnega 12. decembra leta 2004 ter konec letošnjega leta pričakuje izid naslednika, poznanega pod kodno oznako NGP. Za odlične prodajne rezultate PSP-ja sicer obstaja dober razlog, saj je Sony zanj izdal igro Amagami, sicer pred časom popularen naslov za PlayStation 2, ki z igričarskim svetom poveže spletne zmenkarije.

Omenimo lahko še, da bo PSP pred izidom naslednika naprodaj za nižjo ceno. Ta je bila že nedavno znižana v ZDA (priporočena cena zdaj znaša 130 ameriških dolarjev), zdaj pa je podobno znižanje mogoče opaziti tudi v Evropi. Priporočena cena naj bi po novem znašala 130 €, kar je 40 € manj od prejšnje priporočene cene 170 €. Nedavno je Sony zanikal še govorice, da bo naslednja generacija konzole (NGP) zamudila zaradi nedavnega potresa, saj naj bi datum izida ostal v letošnjem letu.