Alienware Concept UFO je klon Nintendo Switcha z Okni

Jurij Kristan

10. jan 2020 ob 07:36:21

Dell je na CESu 2020 presenetil z ročno konzolo Alienware Concept UFO, ki je v bistvu majhen tablični računalnik z Okni 10. Tudi spričo neznanega strojnega drobovja pa je vprašanje, če se bo zadeva kdajkoli izvila iz preizkusne faze.

Odpuljene igričarske naprave so na CESu običajno rezervirane za Razer, ki je letos med drugim predstavil nov Androidni igrator Kishi in kompakten računalnik Tomahawk. Toda značko ubrisanosti leta so mu tokrat speljali pri Dellu, oziroma njihovi igričarski izpostavi Alienware, kjer so predstavili ročno konzolo Concept UFO. Gre za tablični računalnik z 8-palčnim zaslonom ločljivosti (verjetno) 1920×1200 in Windowsi 10 ter pol-joypadoma, ki ju je mogoče pripeti ob bok. Sliši se presneto podobno Nintendovemu Switchu - in tudi je. V Alienwaru so povsem mirno skopirali tudi držalo, s katerim je mogoče obe igratorski polovici spojiti. Napravo se lahko uporablja kot prenosno konzolo ali pa se jo s kablom poveže na večji zaslon. Ker gre praktično za PC, je mogoče poganjati vse igre zanj.

Toda vprašanje, kako učinkovito in udobno. Glede notranjosti namreč snovalci niso rekli kaj dosti in jasno je zgolj to, da notri tiktata Intelov prenosniški procesor desete generacije; ne vemo niti tega, ali gre morda že za predstavnika z grafiko Xe. Kočljivo vprašanje je tudi baterija, sploh ob komentarjih obiskovalcev, da se je naprava že med igranjem na primer Rocket Leaguea precej grela. Switch je uspešnica predvsem zaradi pedantnega prirejanja iger natanko zanj, da je izkušnja uporabniku kar se da prijazna, zato je Concept UFO v primeri z Nintendovo konzolo videti precej neroden. Toda morebitnega datuma izida ali cene tako ali tako tudi še nimamo.