iPad 2 prihaja v belem?

Primož Resman

2. mar 2011 ob 07:08:19

Mnogo spletnih novičarskih strani poroča, da bi druga generacija iPada že ob izidu lahko prišla tudi v beli barvi, nekaj, kar 4. generaciji iPhona še ni uspelo skoraj po enem letu od predstavitve (pri Applu še vedno obljubljajo, da bo do izida prišlo). Vir za te napovedi je senzor za zaznavanje dotikov, ki ima namesto običajne črne obrobe le-to v beli barvi. Del so pri 9to5 Mac uspeli dobiti iz Shenzena, centra kitajske proizvodnje električnih napravic. Podobni kosi so bili odlična osnova za napovedi lastnosti novih izdelkov že v preteklosti, tokrat pa poleg bele barve lahko namignemo še na luknjico, ki bi bila lahko tam za proti uporabniku obrnjeno kamero.

Napovedi o novem iPadu je ogromno, a se večinoma strinjajo, da bo iPad 2 imel hitrejši procesor in grafični čip, več pomnilnika, spremenjeno ohišje, ne pa zaslona z večjo ločljivostjo. iPad 2 naj bi bil v trgovinah že med današnjo predstavitvijo, ko bomo najverjetneje lahko z gotovostjo potrdili oz. ovrgli vse napovedi.

Vseeno pa bo verjetno v zraku ostala vsaj ena govorica oz. napoved, ki je povezana s 5. generacijo iPhona. Mnogi so si na iPhonu želeli večjega zaslona, sploh ob poplavi modernih mobilnikov s 4-palčnimi zasloni. iPhone skozi vse generacije uporablja enako velik 3,5-palčni zaslon, nekaj pa je bilo že napovedi, da bi naslednik lahko vseboval večji zaslon, ki bi se v marketinškem izrazu raztezal od roba do roba naprave. To možnost je podkrepila podobna najdba, kot v primeru belega drugega iPada, ponovno t.i. digitizer, ki zaznava dotike zaslona naprave.