Apple vabi na prireditev v marcu - iPad 2?

Primož Resman

24. feb 2011 ob 08:01:38

Apple je začel izdajati vabila za prireditev, ki se bo dogajala 2. marca v San Franciscu. Dneva, času in lokaciji prireditve je bila priložena še zanimiva slika koledarja z veliko dvojko, pod katero je jasno viden iPad. Obenem je na koledarju zanimiv stavek, ki morebitne udeležence vabi na ogled velike novosti letošnjega leta (Come see what 2011 will be the year of.). To seveda pomeni, da bomo že čez teden najverjetneje deležni prvega naslednika iPada.

Pri MobileCrunch poleg predstavitve novega iPada z režo za kartice SD, hitrejšim procesorjem (morda celo dvojedrnim A5), več pomnilnika ter novo obliko, ciljajo še na znatno prenovo programske opreme Final Cut Pro za leto 2011 ter točnejše datume izida naslednje različice operacijskega sistema OS X, 10.7 Lion. A prav zdaj so začele v javnost curljati specifikacije prihajajočih prenosnikov MacBook, ki naj bi bili opremljeni z Intelovimi procesorji Sandy Bridge ter imajo priključek, poimenovan Thunderbolt. Ker se že v prihajajočih dneh pričakuje Intelovo javno predstavitev tehnologije LightPeak v bakreni obliki, mnogi tudi tukaj povezujejo pike in trdijo, da bo Thunderbolt Applova implementacija LightPeaka. Za Apple se namreč že nekaj časa ve, da bo eden izmed prvih uporabnikov LightPeaka, a pod svojim marketinškim imenom.

Obenem je zgodaj spomladi Apple običajno pokazal novo, prihajajočo različico mobilnega operacijskega sistema iOS, kar pa bi lahko povezali s predstavitvijo iPad 2.