Nov predvajalnik glasbe za Android - znanilec Honeycomba?

Primož Resman

29. dec 2010 ob 00:03:11

Srečnežem na forumu XDA-Developers je uspelo dobiti razvojno različico popolnoma novega predvajalnika glasbe za Android, ki osveži izgled trenutne različice in je po predvidevanjih mnogih znanilec grafičnega vmesnika prihajajoče različice tega mobilnega operacijskega sistema, znanega pod kodnim imenom Honeycomb. Že dolgo Google napoveduje prenovo grafičnega vmesnika, ki naj bi bil bolj prijazen tabličnim računalnikom, obenem pa je mogoče slišati govorice, da bo Honeycomb odpravil skupinico gumbov pod zaslonom (večinoma so to štirje, menu, domov, nazaj in iskanje, kjer občasno kateri izmed njih manjka), ki jih bo zamenjal en sam. Takšno razporeditev smo seveda že videli na vseh Applovih izdelkih z operacijskim sistemom iOS - iPhone, iPod Touch in iPad torej.

Ena izmed večjih kritik Androida je prav predvajalnik glasbe, ki bi po mnenju mnogih lahko podpiral še obilico drugih funkcij. Glede na posnetek novega vmesnika se bodo stvari nedvomno spremenile na bolje, saj je pregled nad izvajalci in albumi izboljšan ter močno podoben obstoječemu izgledu iz galerije slik. Veliko je efektov prosojnosti z učinkom megle, dodani so premikajoči-se stolpci ob trenutno izvajalcu, albumu oz. skladbi, ki se trenutno predvaja.

Očitno se najde še podpora pretočni glasbi, o kateri je Google skupaj s trgovino glasbe prvič govoril že v preteklem maju skupaj s prenovljenim predvjalanikom in obilico drugih funkcij (npr. brezžično pretakanje glasbe na mobilno napravo), a so od takrat poniknile vse informacije. V predvajalniku posledično podpora še ni aktivirana, a bi se s splavitvijo glasbene trgovine pred izidom Honeycomba to seveda zlahka spremenilo.