Apple išče strokovnjake za antene

Primož Resman

1. jul 2010 ob 01:24:48

Pred dobrim tednom dni, deloma 23., deloma pa 16. junija, so pri Applu odprli delovna mesta za kar 8 inženirjev, katerih delovne naloge bi bile povezane z razvojem anten in brezžičnega radijskega omrežja. Trije izmed osmih delovnih mest imajo naslov kar Inženir za antene - iPhone/iPad ter so bili objavljeni 23. junija. V opisu pod delovnimi nalogami piše zgolj optimiziranje delovanja oddajnikov na prenosnih brezžičnih napravah. Mnogi (vsi?) bralci bodo v teh delovnih mestih seveda takoj videli povezavo s težavami, ki jih ima iPhone 4.

A nekateri so se odločili izkoristiti težave s sprejemom iPhonea. Po Applovi izrecni prepovedi, da bi fizične trgovine brezplačno delile gumijaste odbijače ki sicer stanejo $30, za $10 lahko jekleni rob iPhona, ki je sestavni del anten, oblepite z vinilno prevleko, ki naj bi rob izolirala in s tem preprečila težave s sprejemom. Poleg prozornega vinilni trak, izdelan iz materiala znanega podjetja 3M, pride še v obilici drugih barv ter ima že vnaprej izrezane odprtine za gumbe in priključke, ki se nahajajo na robu iPhone 4.

Po katastrofalnem odzivu Appla na težavo je bilo popolnoma smiselno pričakovati, da bo prišlo do skupinske tožbe uporabnikov. In prav to se pripravlja, saj odvetniška pisarna Kershaw Cutter & Ratinoff že poziva uporabnike, naj se jim pridružijo. Ista pisarna je že tožila Zyngo in Facebook, a se sicer posveča predvsem tožbam v zdravstvu. Oglas za novačenje si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Omenimo še, da so govorice, ki ne morejo umreti, postale še glasnejše oz. dobile mnogo močnejšo oporo. iPhone, združljiv z mobilnim omrežjem Verizona, so zdaj namreč napovedali kar pri Bloombergu, kjer trdijo, da bo do izida prišlo v januarju, zanimivo takoj po prodajno najmočnejšem obdobju v letu, božično-novoletnih praznikih.