Google zamenjal kosilnice s kozami

Primož Resman

4. maj 2009 ob 00:09:51

Tudi Google pomaga svetu z zmanševanjem emisij ogljikovega dioksida, pa čeprav na rahlo bizaren način. Za košenje trat okrog sedeža podjetja so namreč najeli skupino koz, ki bodo trato popasle namesto kosilnic, na plačilni listi pa se je znašla še škotska mejna ovčarka Jen, ki bo kozam preprečevala uganjati neumnosti.
Google pravi, da jih najem koz stane približno enako, kot košenje, obenem pa naj bi bilo mnogo bolj zabavno gledati koze, ki mimogrede zemljo še pognojijo, med pašo, kot poslušati glasne bencinske kosilnice. Čreda dvestotih koz bo za košnjo potrebovala en teden, na delo pa jih bodo spustili vsakih nekaj tednov.

Techcrunchovci so kontaktirali še predstavnika PETA-e, ki načeloma nima težav s takšnim načinom košnje, a le dokler bodo koze prevažali tako, kot se spodobi, če bodo med nevihtami in v prostem času imele zatočišče ter vodo ob vročih dnevih ter če bo stalno na voljo hitra veterinarska oskrba. Google je kasneje razjasnil, da, kljub temu, da koze ne bodo imele statusa stalno zaposlenih, bodo resno vzeli vsakršno pritožbo ter da bodo, kot vsak uslužbenec Googla, upravičene do zastonj organskega kosila.

Verjetno bodo imele na voljo all-you-can-eat solatni bife ;)