Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Matej Kovačič

2. jun 2008 ob 14:05:59

Prejšnji teden je podjetje MediaDefender, ki se ukvarja z zaščito avtorskih pravic na internetu in preganjanju P2P piratstva izvedlo DOS napad proti Torrent trackerju Revision3. Na njihovo smolo pa je bilo podjetje popolnoma legitimno, vsebina, ki jo ponujajo preko P2P (DiggNation show še nekaj podobnih oddaj) pa zakonita.

Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin. Lastnik trackerja trdi, da je bil del trackerja pomotoma odprt samo pet tednov, predstavnik MediaDefenderja pa je izjavil, da so imeli tracker odprt "več let"

Podjetje MediaDefender je zato pričelo z zastrupljanjem P2P prometa in pošiljanjem lažnih torrent meta datotek. Ko so pri Revision3 trackerju nato odkrili napako in jo odpravili, pa je sistem MediaDefenderja zaznal nenadno zaprtje trackerja ter pričel z masivnim DOS napadom. Pri tem ni nepomembno, da si MediaDefender lasti 9 Gbps povezavo v internet.

MediaDefender, ki je sicer znan po svoji nesposobnosti na področju informacijske varnosti, je očitno tokrat šel predaleč v svoji križarski vojni proti piratstvu. Vprašanje pa je, kaj bi se zgodilo, če bi kdo njihov protipiratski sistem zavedel tako, da bi napadel internetno povezavo kakšne banke, trgovine, letališča ali morda celo bolnišnice.