Nvidiini gonilniki odgovorni za skoraj tretjino sesutij Viste?

Beat-O

31. mar 2008 ob 01:05:23

Microsoft je moral v okviru sodnega postopka v zvezi s prodajo "Vista Capable" PCjev razkriti precej e-poštne komunikacije znotraj podjetja, kot stranski učinek pa so zato prišle na plan zanimive informacije.

Ob izidu operacijskega sistema Windows Vista je imela Nvidia precej težav s prilagoditvijo svojih gonilnikov za nov sistem. Za še posebej težavno se je izkazala arhitektura G80, ki je povzročila precej preglavic njenim uporabnikom z Visto. Po Microsoftovih podatkih je bila tako Nvidia odgovorna za 28,8 % sesutij Viste v neznanem obdobju v letu 2007. Sledijo ji ostali vzroki z 18,5 %, Microsoft s 17,9 %, neznani viri s 17 %, svoje pa sta doprinesla tudi ATI z 9,3 % in Intel z 8,8 %. Od 1 663 748 napak, ki jih je Microsoft analiziral, je tako NVIDIA odgovorna za kar 479 000 teh primerov.


Žal ni podatkov o časovnem obdobju, uporabljenem za izdelavo te statistike, niti bolj specifičnih informacij o vrsti gonilnikov. Delež podjetja Nvidia pri tovrstnih napakah je z izboljšavami gonilnikov nedvomno padel, vseeno pa ti podatki kažejo, kako močno lahko slabi gonilniki negativno vplivajo na delovanje in javno podobo operacijskega sistema.

Izvorna novica.