Analiza pobeglega Service packa za Visto

Mavrik

13. avg 2007 ob 20:33:45

Že nekaj časa se je govorilo, da Microsoft dela na servisnem paketu za Windows Vista, a podrobnejših informacij ni in ni hotelo biti. No, zgodilo se je to, kar se ponavadi zgodi: zgodnja različica servisnega paketa je pobegnila iz njihovih razvijalskih logov ter prišla v roke fantom pri APC Magazineu.

Trenutne ugotovitve kažejo, da se v srcu operacijskega sistema ni prav dosti spemenilo. Build number se je povečal za 1, verzija jedra pa je ostala enaka, čeprav so se pojavile špekulacije, da bi naj s SP1 dobili kernel 6.1, ki bo domoval v strežniških različicah operacijskega sistema.
Tako razen kupa popravkov večjih novosti ni, še najopaznejši dodatek je možnost izdelave t.i. recovery DVDja v primeru, da uporabnik nima več na voljo Windows Vista DVDja.

Med popravki sta v paketu tudi najodmevnejša doslej, ki sta izšla prejšnji teden ( prvi, drugi) in popravita nekaj največjih napak. Pospešita namreč hitrost kopiranja datotek v Raziskovalcu, ter uredita nekaj problemov z grafičnimi gonilniki in spanjem.
Izvorna novica je na Engadgetu.

Razgled očitno postaja vedno manj meglen.