HP predstavil novosti

Mavrik

10. sep 2007 ob 00:32:53

Pred kratkim se je dogajal HPjev dogodek Your life is the Show, kjer so pri podjetju predstavili svoje novosti za prihodnost. Zvezda dogodka je brez dvoma bil Blackbird 002, ki je prvi HPjev igračarski sistem po tistem, ko so prevzeli Voodoo. Že prvi pogled pove, da so se zelo posvetili hlajenju, saj je ohišje v celoti izdelano iz aluminija ter dvignjeno s podlage. Kar se pa tiče opreme pod pokrovom, pa pravijo, da bo moč izbirati med praktično vsem, kar tržišče ponuja. Podrobneje so zadevo pregledali pri ArsTechnici.

Poleg svoje Črne ptice so predstavili še UltraSlim serijo, ki pa niti ni tako zelo tanka, kot njen tekmec, po kateri se zelo očitno zgleduje. Za razliko od iMaca se zaslon lahko zamenja, prav tako pa pride z večjo izbiro strojne opreme, med drugim tudi z RAID 1. Med ostalimi novostmi so pokazali še nove dlančnike, med drugim tudi iPaq 300 Travel Companiona s 4.3" zaslonom ter GPS navigacijo. Več podrobnosti o le-teh v izvorni novici.
Kot zadnja predstavljena novost pa so bili prenosniki serije Envy, katerih glavni namen je prav tako igranje iger. Pokazani so bili v vseh možnih kričečih barvah, med drugim v roza, turkizni, oranžni in še kateri. Za razliko od ostalih prenosnikov za isti trg, pa ni ogromen, ampak se ponaša z 12.1" zaslonom z ločljivostjo 1280x800, AMDjevimi mobilnimi procesorji, 2 GB rama ter 250 GB diskom. O grafični kartici ne poročajo.