Internet brez internetne povezave

McHusch

10. apr 2006 ob 21:23:21

Če ste se kdaj smejali tistim, ki so vam z modro zgoščenko našega najljubšega ponudnika internetnih storitev v roki zatrjevali, da so dobili internet na CD-ju, so se časi sedaj spremenili, tako da bi ti navsezadnje še utegnili imeti prav! Na NetWorkLoad lahko beremo o novi pogruntavščini z imenom Webaroo, ki bo omogočala prav to. Brskanje po internetu brez internetne povezave torej.

Brad Husick, soustanovitelj projekta, pojasnjuje, da je seveda nemogoče spraviti ves internet, katerega velikost ocenjuje v rang petabajta, na lokalni računalnik. Nasprotno, uporabnikom ponujajo web packe, ki vsebujejo najpopularnejše spletne strani (približno 10.000 na paket) različnih tematik in jih lahko v času povezave pretočijo na svoj računalnik, ogledujejo pa praktično kjerkoli. Koncept temelji na oceni, da povprečen uporabnik obiskuje sorazmerno malo število različnih strani in internetu, pri iskanju pa tako ali tako pogleda zgolj prvi nekaj zadetkov, dodaja Husick.

Ideja zveni zanimivo, čeprav njena prihodnost ob vedno večji priljubljenosti in dostopnosti brezžičnih omrežij ni gotova. Na Slashdotu pa bralci v komentarjih že sprašujejo, ali bosta na voljo tudi paketa torrents in porn. ;)