Sredin seminar o OpenBSD

BSD-jas

23. feb 2004 ob 16:15:20

Pojutrišnjem (to je na pepelnično sredo, 25. 2.) ob 18.15 bo Primož Gabrijelčič na Fakulteti za matematiko in fiziko (FMF) na Jadranski 21 v Ljubljani (nasproti IJS, nedaleč od FE/FRI in TP-LJ, gl. tudi sliko) v predavalnici 15 (drugo nadstropje) v okviru Sredinega seminarja predstavil operacijski sistem OpenBSD.

Predavanje je namenjeno tistim, ki tega OS (še) ne poznajo (dobro), kljub vsemu pa je zaželenega nekaj predznanja o osnovah *nixa.

Kot velja za vse Sredine seminarje, bo tudi ta brezplačen in odprt za vsakogar.

Primož je pred časom tudi odprl slovenski dopisni seznam o OpenBSD, v njegovem arhivu lahko najdete tudi najavo tega predavanja. Morda jo bo v kratkem dodal tudi na stran OBSD.si.

Vljudno vabljeni!

Lahko si ogledate tudi domačo stran Sredinega seminarja, ki pa resnici na ljubo ni preveč ažurna.

Če vas bo predavanje navdušilo nad OpenBSD, vam osebno priporočam, da kljub neki znani slovenski popevki vseeno počakate do maja, ko bo izšla nova izdaja (3.5) OpenBSD, med drugim tudi (vsaj upamo in intenzivno delamo na tem) s podporo za slovensko tipkovnico in z zakrpano pred nedavnim odkrito varnostno luknjo (gl. povezano novico). Do takrat pa lahko predelate dokumentacijo ...