Red Alert 2 umaknjen s polic nekaterih trgovin

luni

17. sep 2001 ob 15:05:32

Ko poročajo fantje na Voodoo Extremu sta dve veliki ameriški nakupovalni verigi, Staples in Wal-Mart odločili do nadaljnega umakniti vse izvode Red Alerta 2 s svojih polic. Kot obrazložitev so navedli svoje mnenje, da se jim zdi neprimerno "v takih časih" prodajati igro z odprtimi scenami uničenja New Yorka...
Obenem pa je z igričarskega trga slišati, da je ustavljen razvoj marsikatere igre, ki je kot tematiko imela tretjo svetovno vojno ali karkoli podobnega dogodku z 11. septembra. Tako je potrjeno prestavljen izid Metal Gear Solida 2 zaradi končne scene, ki kaže uničenje New Yorka. Po nekaterih govoricah pa naj bi pod vprašaj bil postavljen celo dodatek z RA2, Yuri's Revenge.
Osebno še samo zmajujem z glavo. Da je šlo za strašen dogodek se strinjamo vsi, toda medijsko in politično napihovanje in pretiravanje dosega že prav neverjetne razsežnosti. Me prav čudi, da Američane niso motile igre s tematiko Vietnama (kjer so pobili cirka 2 milijona ljudi), Balkanskih vojn in podobnih grozot.