Red Alert 3 je tu!

McHusch

30. okt 2008 ob 18:41:05

Leta 1996 je Westwood Studios izdal predzgodbo za serijo Command & Conquer, ki jo je poimenoval Red Alert. Z za tisti čas naprednim uporabniškim vmesnikom, uravnoteženostjo enot (npr. zavezniki so imeli boljšo mornarico, Sovjeti pa artilerijo) so uspeli sestaviti igro, ki so jo kritiki in igralci dobro sprejeli ter si je sčasoma utrla pot v železni repertoar strategij. Leta 2000 je sledil Red Alert 2, potem pa do danes nič. (Mimogrede, Red Alert 1 je od letošnjega poletja brezplačen.)

Včeraj je Electronic Arts, prevzemnik in naslednik Westwood Studios, v Severni Ameriki izdal tretjo inkarnacijo Red Alerta. V Evropi izid pričakujemo jutri za platformo Windows in štirinajst dni pozneje za Xbox. In kaj je novega?

Poleg starih znancev Zaveznikov in Sovjetov so tretji protagonisti Imperij vzhajajočega sonca, glavna premisa pa ostaja nespremenjena. S potovanjem skozi čas so to pot Sovjeti poskušali spremeniti potek zgodovine in nehote ustvarili alternativno realnost, v kateri se prvi vojni nista nikoli zgodili. Zgodi se tretja, v kateri se tri sile bojujejo za globalno dominacijo. Dodelali so uporabniški vmesnik, dodali množico novih enot, izboljšali okretnost enot na morju in izboljšali grafiko. Igro so si že ogledali na mnogo spletnih straneh in jo ocenili pozitivno.