Tudi POP TV in Kanal A preko interneta!

V-i-p

11. apr 2002 ob 19:05:14

Odslej je možno tudi obe naši največji komercialni TV postaji spremljati preko interneta v živo in sicer preko Siolovega multimedijskega portala. Za začetek lahko uporabniki spremljajo v živo televizijski program POP TV in Kanal A, vključno z oddajami 24 ur, Nogometna arena, Ekstra in Popstars.

Televiziji POP TV in Kanal A sta tako prvi televiziji v Sloveniji, ki ju je mogoče v zadovoljivi kakovosti neposredno spremljati tudi prek internet protokola, ADSL naročnikom pa je dostopen tudi arhiv oddaj lastne produkcije hiše.

Za vse "tehnične" odpuljence pa še navedek uradne razlage Siola, kako reč deluje:
"Tehnično je prenos TV programa prek IP protokola izveden tako, da analogni TV signal najprej potuje v enkoder, kjer se slika in zvok pretvorita v digitalno obliko, nato pa digitalni zapis preko povezave zmogljivosti 100 Mbit/s potuje na SiOL-ov Windows Media Server. Od tam prek ADSL povezav prihaja do odjemalcev, ki lahko program spremljajo bodisi neposredno bodisi iz arhiva, s pomočjo storitve video na zahtevo. Do vsebin na širokopasovnem portalu je možno dostopati tudi prek dlančnikov."

Potrebujete (kakopak, poleg hitre pipice) še kaj? :D Klik!