Dell poklical vse zaposlene nazaj v pisarne

Matej Huš

29. sep 2024 ob 21:01:16

Tudi Dell je svoje zaposlene pozval nazaj v pisarne, kar bo veljalo od ponedeljka. Njihov oddelek za prodajo, ki je imel doslej možnost delati od doma, bo ta privilegij izgubil, piše v okrožnici. Razlog za spremembo je pomoč pri "rasti sposobnosti" zaposlenih, so dejali v podjetju. Ob tem so suho dodali, da interni podatki kažejo, da je produktivnost zaposlenih višja, če so v pisarnah.

Doslej so zaposleni v tem oddelku lahko od doma delali dva dni na teden. Nova politika seveda ne velja za trgovske potnike, jih je pa podjetje pozvalo k temu, da čim več časa preživijo na terenu s strankami in potencialnimi strankami. Kdor dela v pisarni, pa bo po mnenju vodstva več pridobil s takojšnjimi povratnimi informacijami in dinamično energijo v pisarnah, kot pa mu pomaga delo od doma.

Zaposleni pa niso navdušeni nad hitrostjo spremembe. Okrožnico so prejeli v četrtek, spremembe pa bodo začele veljati v ponedeljek. Tiskovni predstavnik podjetja je okrožnico potrdil in dejal, da si želijo več interakcij neposredno med ljudmi, k čemur bo delo iz pisarn pripomoglo. Delo od doma so uvedli med pandemijo, kasneje pa so začeli to pravico krčiti. Najprej so zaposlenim zapovedali 39 dni iz pisarne na četrtletje, druga možnost pa je bilo delo od doma ves čas, a v tem primeru napredovanje ni bilo več mogoče.