V OpenAI prestopil nekdanji direktor NSA

Matej Huš

15. jun 2024 ob 13:15:33

OpenAI je sporočil, da je njihov upravni odbor dobil novega člana. Podjetju se je pridružil upokojeni Paul M. Nakasone, ki je bil med aktivno kariero general v ameriški vojski in kasneje direktor NSA. Prav tako je bil direktor US Cyber Commanda in Central Security Service. V OpenAI bo Nakasone tudi član novoustanovljenega Odbora za varnost (Safety and Security Committee). Odbor presoja varnost prihajajočih modelov, nato pa upravnemu odboru predlaga priporočila, ki so tudi javno objavljena.

V upravnem odboru so že Adam D’Angelo, Larry Summers, Bret Taylor in Sam Altman, od marca letos pa še Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman, in Fidji Simo. Edward Snowden je v objavi na X-u zapisal, da je OpenAI snel maske in da je to še en razlog, zakaj podjetju ne bi smeli nikakor zaupati.

Prav tako so v podjetju zaposlili dva nova vodilna uslužbenca. Sarah Friar, ki je dotlej delal kot finančna direktorica v Nextdoorju in Squaru, bo postala nova finančna direktorica. Novi produktni direktor pa bo postal Kevin Weil, ki je bil v preteklosti Twitterju, Facebook in Instagramu.