NLB-jevi komitenti dobili Apple Pay

Matej Huš

27. feb 2024 ob 20:08:38

Z nekaj zvijačnosti so ga sicer lahko uporabljali že doslej, če so kartico dodali v denarnico Curve, a odslej je podpora vendarle uradna. NLB je danes sporočil, da so podprli plačno storitev Apple Pay. Komitenti NLB lahko odslej plačujejo s pametnimi urami Apple Watch in pametnimi telefoni iPhone, če svoje plačilne kartice dodajo v Apple Pay. Funkcionalnost je brezplačna.

Doslej je bila Intesa Sanpaolo edina slovenska banka, ki je podpirala Apple Pay. V Sloveniji sicer poslujejo tudi nekatere tuje banke, katerih kartice je moč dodati v Apple Pay, denimo N26 in Revolut. Prav tako ga je podpirala denarnica mBills. Sedaj je možno v Apple Pay dodati debetne kartice Mastercard ali Visa ter kreditne kartice Mastercard.

Utegne se zgoditi, da bo letos Apple Pay nenadoma dobil cel kup novih bank, če bo EU z direktivo Apple prisilila k odprtju ekosistema na tak način. NLB se je tega vendarle lotil po stari poti. Lani so razveselili uporabnike Androidnih naprav, ko so podprli Google Pay/Wallet, sledil pa je še Apple. Že pred tem je bilo sicer možno plačevanje na Androidu, a z lastno aplikacijo NLB Pay.

NLB-jeve kartice v Apple Pay vnesemo s številko in kodo CVC, nato pa jih potrdimo prek smsa ali e-banke. Plačevanje poteka z odklenjenim telefonom oziroma uro, dokler jo nosimo na zapestju.