Skrivnostne razpoke na Apple Vision Pro

Matej Huš

24. feb 2024 ob 10:46:40

Nekateri lastniki Applovih futurističnih očal Vision Pro poročajo o skrivnostnih razpokah, ki so se pri vseh prizadetih kompletih pojavile na skoraj enak način. Več prizadetih uporabnikov je potožilo tudi na Redditu. Vsi poudarjajo, da jim očala niso padla na tla ali se kako drugače poškodovala zaradi udarcev.

Enako se je zgodilo tudi preizkuševalcem pri Endgadgetu. Nenavadno je, da so se razpoke v vseh primerih pojavile na istem mestu, to je v navpični smeri nad nosom. Trenutno vodilna razlaga je pokanja zaradi krčenja in širjenja materiala ob segrevanju, kar se dogaja ob polnjenju očal v zaščitnem etuiju. Uporabniki sicer poročajo, da pokanje večjih težav pri uporabi ne povzroča, ker ne prekriva ali moti nobene izmed kamer. A 4000 dolarjev drago napravo je tudi kozmetična napaka - pri čemer počeno steklo to ni - preveč.

Popravilo očal stane 800 dolarjev, kdor pa je kupil zavarovanje Apple Care Vision Pro, ki stane 500 dolarjev, pa ima odbitno franšizo 300 dolarjev. A nekaterim izmed prizadetih uporabnikov so steklo zamenjali brezplačno, torej se tudi Apple zaveda, da gre za strukturno napako.