Microsoftove tipkovnice in miške se vračajo pod znamko Incase

Jurij Kristan

7. jan 2024 ob 14:54:13

Po tem, ko so se v Redmondu lanske pomladi presenetljivo odrekli računalniški periferiji pod znamko Microsoft, naprave letos pridejo nazaj v režiji podjetja Onward Brands.

Konec aprila 2023 so pri Microsoftu presenetili s pojasnilom, da ne bodo več tržili tipkovnic, mišk, spletnih kameric in ostale periferije pod znamko Microsoft, temveč zgolj še tiste pod znamko Surface, na katere se nameravajo popolnoma osredotočiti. Prodaja prej omenjenih kosov tako poteka še do izčrpanja zalog. Novica je vznejevoljila vse tiste, ki so se privadili predvsem značilnih Microsoftovih ergonomskih tipkovnic in mišk, obenem pa je pomenila tudi zanimiv prelom, kajti prvo miš je podjetje pravzaprav izdalo že pred 41 leti - torej dve leti pred prvimi Windowsi, medtem ko je tipkovnice lansiralo pred tridesetimi. Čeprav so nekateri modeli "preživeli" pod znamko Surface, gre zvečine za dražje primerke, ki predstavljajo le manjši del pretekle Microsoftove ponudbe.

Sedaj je videti, da bo tudi klasična periferija rešena, kajti vskočilo je podjetje Onward Brands, ki trenutno prodaja dodatke, kot so ovitki za telefone in nahrbtniki za prenosnike. Prevzem Microsoftovih mišk, tipkovnic, slušalk in kameric, skupno gre trenutno za 23 izdelkov, je tako njihov prvi skok med tovrstne naprave. Te bodo nosile znamko Incase, designed by Microsoft. V Redmondu tako ohranjajo pravice do oblikovanja in partnerju tudi niso licencirali čisto vseh preteklih izdelkov. Toda med tistimi, ki so jih, so tudi modeli, ki jih sami še niso lansirali, zato naj bi se spisek pod znamko Incase že letos širil s še nevidenimi izdelki, v prihodnosti pa želijo Onward Brands oblikovati tudi sami. Od mrtvih vstala periferija naj bi na police prispela v drugem letošnjem četrtletju.