Microsoftov Copilot pride tudi v Windows 10

Matej Huš

8. nov 2023 ob 22:40:28

Microsoftov pomočnik z umetno inteligenco Copilot, ki je na voljo v najnovejši posodobitvi Windows 11, bo po poročanju Windows Central na voljo tudi v starejšem bratu. Več kot milijarda uporabnikov, ki še vedno poganja Windows 10, bo v prihodnji posodobitvi po neuradnih podatkih dobila Copilota.

V Windows 11 je Copilot prispel z verzijo 23H2 in je sedaj na voljo neposredno v orodni vrstici. Sprva Microsoft ni nameraval novosti vgraditi tudi v Windows 10, a je njegov tržni delež tako pomemben, da so spremenili stališče. Kot napovedujejo, bo tudi v Windows 10 Copilot na voljo na povsem enak način, torej kot gumb v orodni vrstici. S tem Microsoft strateško razmišlja že o prihodnosti, saj je glavni cilj integracija Copilota v druga orodja. Če bodo uporabniki z njim zadovoljni, bodo njegovo kodo prisiljeni dodati tudi razvijalci drugih aplikacij, namesto da bi posegli po kakšni alternativi.

Po še manj preverjenih podatkih pa naj bi Microsoft razmišljal, da bi morda podaljšal podporo za Windows 10, ki se bo iztekla oktobra 2025. A do tja je še nekaj časa.