Meta predstavila Quest 3, a zaposleni niso navdušeni

Matej Huš

2. jun 2023 ob 20:52:49

Medtem ko je Meta ta teden napovedala naslednika znamenitega Quest 2, ki naj bi izšel 27. septembra, zaposleni nikoli niso bili zares navdušeni nad tem izdelkom. Za petsto dolarjev bo na voljo naprava, ki bo skoraj pol lažja od predhodnika, vsled novega SoC-a Snapdragon pa dvakrat zmogljivejša. V osnovi verziji bo imela 128 GB prostora za shranjevanje. Istočasno se bo Quest 2 pocenil s 300 na 100 dolarjev, zato bo morda še bolj privlačen od novinca.

A povedno je, da v Meti ne vlada zanimanje za uporabo te tehnologije. Med epidemijo se je zdelo, da bodo virtualni sestanki postali nova normalnost in nekaj časa so res bili, a zlasti v zoomovski verziji, ko so bili sodelujoči sključeni pred kamere v prenosnih računalnikih. Virtualni sestanki še obstajajo, a v Meti se Quest ne uporablja, poroča Bloomberg. Več zaposlenih je povedalo, da sestanki potekajo brez tega. Celo v oddelku za VR se jim večinoma izognejo. Nekatere skupine so preizkusile VR, a so prakso opustile, ker so bili sestanki neprijetni. Uradna izjava iz Mete pravi, da je uporaba odvisna od oddelka - ponekod Quest uporabljajo, drugod redko, tretji pa sploh ne.

Povejmo pošteno, da lahko zaposleni v Meti svoj komplet Quest dobijo, če se vpišejo v interni program preizkušanja izdelkov pred uradno izdajo. Kasneje pa so jim na voljo popusti ob rednem nakupu. Je pa Meta ravno v teh dneh začela omejevati delo na daljavo. S septembrom se bodo morali zaposleni vrniti v pisarne vsaj tri dni tedensko, izjem pa bo malo. Priložnosti za VR bo torej še manj.