Slack se v boju z Microsoftom povezuje z Amazonom

Dare Hriberšek

5. jun 2020 ob 17:33:12

Pandemija koronavirusa je močno povečala zanimanje za teledelo in zanj potrebna komunikacijska orodja, zaradi česar sta se zadnje mesece v neizprosen boj za stranke spustila Slack in Microsoft s svojimi Teams. Direktor Slacka, Stewart Butterfield, je v nedavnem intervjuju celo izjavil, da je Microsoft morda kar preveč nezdravo zaposlen z ubijanjem njihovega podjetja.

Tudi zato je Slack včeraj najavil partnerstvo z Amazonom, med drugim bodo Amazonovi zaposleni začeli uporabljati njihovo komunikacijsko platformo, Slack pa naj bi za temelj svojega govornega in video komuniciranja poslej uporabljal Amazonov Chime.

Slack je v prvem letošnjem četrtletju, ki ga zaznamovala karantena, dobil 12.000 novih naročnikov njihove plačljive storitve, skupaj z brezplačnimi uporabniki pa 90.000. V tem času so zabeležili 202 milijona ameriških dolarjev prihodkov, kar je za polovico več, kot v primerljivem lanskem obdobju. Kljub temu vlagatelji niso bili zadovoljni, delnice podjetja so po objavi rezultatov strmoglavile za 16 odstotkov.

Butterfield je pred včerajšnjim četrtletnim poročilom spomnil tudi na trenutno dogajanje v ZDA. Imenoval ga je človeška kriza, povzročena z generacijami sistematičnega rasizma in bele nadvlade. "To krizo smo napravil sami, ni je zakrivila narava, zato moramo vsi zahtevati, da se te stvari popravijo. Molk je luksuz, ki si ga ta trenutek ne moremo privoščiti," je še dodal.