Lastniki Tesel ostali pred zaklenjenimi vrati

Dare Hriberšek

3. sep 2019 ob 19:01:14

V ponedeljek in torek so družabna omrežja preplavile pritožbe večinoma ameriških lastnikov Tesel, ki so zaradi nedelovanja aplikacije ostali pred zaklenjenimi vrati svojih vozil. Nekateri so objavljali posnetke zaslona aplikacije, ki je stoično sporočala, da gre za začasno vzdrževanje in se pri tem pritoževali, da si je v praksi nemogoče izboriti pogovor s človeškim uslužbencem Tesline službe za podporo.

Njihova vozila se namreč oglašujejo tudi s tem, da jih je mogoče odkleniti zgolj z aplikacijo na pametnem telefonu, ob običajnem ključu in kartici. Ključ je na voljo zgolj kot dodatek, zato ga mnogi sploh nimajo, aplikacija, ki za odklepanje in zaklepanje sicer ne potrebuje povezave s spletom, pa je pri številnih razvila navado, da preostale načine zaklepanja puščajo v vozilu. Kot rečeno, včeraj je bilo to lahko usodno za tiste, ki so se iz aplikacije izpisali. Ponoven vpis namreč ni bil mogoč dobrih pet ur, kolikor Teslini strežniki niso delovali. Da je zadrega še hujša, Teslina podporna stran v primeru težav na prvem mestu priporoča izpis in ponoven vpis v aplikacijo.

V času, ko to pišemo, naj bi bile težave že končane, iz Tesle pa se - kljub temu, da so prizadeti vozniki svoje pritožbe besno tvitali tudi pod ključnikom Elona Muska - za zdaj še niso odzvali s pojasnili, kaj natanko se je zgodilo.