Prodanih prek milijon kopij (tudi slovenske) igre Mordhau

martincic7

10. jun 2019 ob 12:58:06

Mordhau, igra pri kateri imamo svoje prste zraven tudi Slovenci, je postala pravi prodajni hit. Praktično takoj po aprilskem izidu je zavzela sam vrh Steamove lestvice najbolj prodajanih iger in se tam obdržala kar nekaj časa. Kaj to pomeni, so nedavno obelodanili kar pri Triternionu sami, namreč, da so kupcem odposlali že milijonti izvod igre. Za naslov, ki ni pisan na kožo množicam in čigar splovitev je pospremila le omejena marketinška kampanja, je to zares lep uspeh. Po besedah ustvarjalcev gre za pomembno potrditev, da so s svojim delom na pravi poti.

Zvesti igričarski bazi so zato v zahvalo podarili povsem novo mapo, kar pomeni, da jih je skupaj na voljo že osem. Novo bojišče se imenuje Crossroads in je precej ogromno, zato je tematsko nekoliko bolj vezano na konjenico, beri, obe strani imata na voljo bistveno več štirinožcev kot kdajkoli doslej. V središču mape se nahaja trdnjava, katere zavzetje je cilj igre in kjer bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji spopadov med pešaki.

Crossroads prinaša tudi nekaj novih orožij. Denimo oblegovalnih, saj je obzidja prvič možno napasti z možnarjem, sicer precej nenatančnim, a docela uničujočim kadar zadene svoj cilj. Nova sta tudi kopje in težka bojna sekira, slednjo lahko v nuji uporabimo tudi kot kladivo za raznorazna popravila.

Posodobitev prinaša tudi nekaj ozdravljenih hroščev, bolj uravnoteženo igro, pa tudi nekaj lepotnih popravkov.