Lenovo napoveduje prvi prepogljivi prenosnik

Matej Huš

14. maj 2019 ob 18:44:48

Prepogljive telefone že imamo, a se niso izkazali najbolje. Vseeno pa to ni ovira, da ne bi proizvajalci napovedovali že prepogljivih prenosnikov. Lenovo je napovedal svoj model, ki naj bi na prodajne police prispel prihodnje leto.

Kot zatrjujejo, bo novi model v družini ThinkPad X1 imel 13,3-palčni 2K zaslon OLED, ki se bo prepognil. Poganjal ga bo Intelov procesor, na njem pa bo tekel Windows 10. Prenosnik bo prepogljiv zaradi prostora, sicer pa bo namenjen celoviti rabi kot samostojen računalnik, ne le kot tablica ali telefon. V praksi to pomeni, da je namen prepogibanja obraten kot pri pametnih telefonih. Ti imajo dvojni zaslon zato, da bi bili večji, prenosnik Lenovo pa da bi bil manjši. Ko 13,3-palčni zaslon prepognemo, ga spravimo v žep.

Trenutno je Lenovo predstavil zgolj delujoč prototip, ki je še daleč od končnega izdelka. Ključni dejavnik bo seveda programska oprema, ki bo morala poskrbeti za resnično uporabnost, najsi bo to navidezna tipkovnica ali kaj drugega. Za tehnične podrobnosti pa bo treba še počakati, da bo Lenovo razkril kaj več.