LG V50 ima dva zaslona

Matej Huš

26. feb 2019 ob 22:27:51

Medtem ko so letos aktualni telefoni z ekranom, ki se prepogne - na MWC 2019 jih je cel kup - je LG preizkusil, kako bi se obnesla dva zaslona. LG V50 ThinkQ nima prepogljivega zaslona, ima pa dva praktično identična zaslona, ki skupaj lahko delujeta podobno kot večji telefon na prepogib.

Na prvi pogled je LG V50 povsem običajen telefon. Ima 6,4-palčni zaslon z ločljivostjo 3120 x 1440, procesor Snapdragon 855, 6 GB pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje podatkov. Zadaj ima tri kamere, spredaj dve, vse skupaj pa napaja baterija s kapaciteto 4000 mAh. Priključki so prav tako standardni - USB-C, za slušalke in seveda ležišče microSD.

Poleg zaslona telefon izstopa tudi zaradi modema Snapdragon X50, ki prinaša podporo 5G. Ta ni več najnovejši, saj je Snapdragon minuli teden pokazal Snapdragon X55, ki bolje podpira 5G, a s prvimi verzijami so običajno kakšne porodne težave.

Naslednja posebnost pa je LG DualScreen. Gre za ovitek, ki pa ima na notranji strani pravcati 6,2-palčni zaslon z ločljivostjo 2160 x 1080. Zaslona imamo lahko drugega ob drugem. Pomožni zaslon se napaja prek posebnega trikontaktnega priključka, komunicira pa prek posebnega Wi-Fija. Med zaslonoma je pregib, pa tudi nekaj roba, zato ju ne bomo mogli uporabljati kot en velik zaslon. Sta pa povsem spodobna za uporabo dveh aplikacij hkrati ali kaj podobnega. Ali pa na primer na enem zaslonu igramo igro, na drugem pa emuliramo krmilnik.

Telefon bo stal dobrih 1000 dolarjev (točnega podatka še ni) in bo na voljo pred poletjem, najprej v ZDA.