V Franciji bodo kriptovalute prodajali kar v trafikah

Matej Huš

24. nov 2018 ob 19:23:07

Medtem ko na trgu kriptovalut še vedno divja neurje, saj je bitcoin najnižje v zadnjih 14 mesecih, ethereum pa tako nizko ni bil že poldrugo leto, ju bodo v Franciji začeli prodajati kar v trafikah. Francosko združenje prodajalcev tobačnih izdelkov (CNB, Confederation Nationale des Buralistes) je sporočilo, da bodo v trafikah, kjer se prodajajo časopisi in revije, tobačni izdelki ter srečke, od novega leta prodajali tudi kriptovalute.

V CNB so združeni prodajalci na približno 27.000 mestih v Franciji. Preizkusno prodajo kriptovalut bodo izvajali na 3000 lokacijah. Tehnično podporo bo nudilo podjetje Keplerk, ki ponuja digitalne denarnice in plačilno infrastrukturo za uporabo kriptovalut. V praksi bodo transakcije videti tako, da bo stranka plačala z gotovino in ob nakupu kriptovalute prejela kodo, s katero bodo na spletni strani Keplerk lahko pridobili kriptovaluto. Provizija bo znašala sedem odstotkov. Ta bo shranjena v digitalni denarnici na strani Keplerk, od koder jo bo moč prenesti kamorkoli.

Ali se bo program obdržal, je odvisno od prihodnosti bitcoina. Trenutno je stanje na trgu kriptovalut depresivno. Šele ko se bo trend ustavil in cene stabilizirale, lahko pričakujemo več zanimanja.